Ester Fornells y Josep Moya presentan “Los malos tratos a las personas mayores” en Sant Feliu de Llobregat

Foto: Mariona Pina para FetASantFeliu.cat
Foto: Mariona Pina para FetASantFeliu.cat

Ester Fornells y Josep Moya presentan “Los malos tratos a las personas mayores” en Sant Feliu de Llobregat

Ester Fornells y Josep Moya, autores de «Los malos tratos a las personas mayores», presentaron el pasado 8 de junio en la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat su libro publicado en Xoroi Edicions. El acto, que fue un éxito de convocatoria, contó con la presencia de los autores, así como del periodista, escritor y filósofo Josep Ramoneda i Molins, y del doctor José Ramón Calvo.

Aquí tenéis la crónica del acto que compartió Fet A Sant Feliu en su web:

Amb la Sala Joana Raspall plena de gom a gom i amb gent sense poder entrar-hi, el psiquiatre i psicoanalista, Josep Moya; i la pedagoga llicenciada en filosofia i lletres, Ester Fornells, presenten el seu llibre a la Biblioteca Montserrat Roig. “Los malos tratos a las persones mayores” és un treball que va començar el 2018 i que els autors defineixen com “la punta de l’iceberg d’un gran problema”. Tanmateix, i en paraules de Fornells, “una floreta de la feina que s’ha fet fins ara”. La conversa compta amb la presència del periodista, filòsof i escriptor Josep Ramoneda i Molins; i amb el Dr. especialitzat en educació per a la salut, José Ramón Calvo.

“El rigor científic, l’estratègia literària i la contribució a treure de l’opacitat coses que la societat vol amagar”, són les tres idees que utilitza el periodista Josep Ramoneda per descriure el treball de Moya i Fornells. Amb aquesta ponència, doncs, queda inaugurada la presentació d’un llibre que recull casos reals sobre situacions de maltractament cap a les persones grans.

Ramoneda és l’encarregat d’exposar el context social que fa necessària una feina com la que fan Fornells i Moya: “Ens trobem en un moment on cada vegada hi ha una major extensió de la vellesa, és a dir, un envelliment progressiu de la població. Abans la gent moria jove; ara, que hi ha tants avis i àvies, els vells semblen insignificants”. Afegeix que “aquells que abans eren respectats, ara fan nosa”.

Per la seva banda, el Dr. José Ramón Calvo descriu el maltractament cap a la gent gran com “una violència oblidada pels governs, atès que és un problema social que no dona vots”. Tanmateix, dona valor a la feina que s’exerceix des del Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones (SEAP).

(…)

Sigue leyendo el artículo en Fetasantfeliu.cat.

Foto: Mariona Pina para FetASantFeliu.cat

Libros de la noticia

El autor

Josep Moya, autor de Xoroi edicions
Josep Moya actualmente trabaja como psiquiatra y psicoanalista en el equipo CIPAIS de Barcelona y es psiquiatra asesor del SEAP.
Ester Fornells, autora de Xoroi edicions
Ester Fornells es licenciada en Filosofía y Ciencias de la Educación especializada en el ámbito del maltrato en la infancia y adolescencia.

Más noticias